Locatie
Vulpera is een van de tien dorpjes die deel uitmaken van de gemeente Tarasp in het dalgebied Unterengadin, in het Zwitserse kanton Graubünden. Het is voor toeristen zowel een zomer- als winterbestemming. Met een oppervlakte van 7.105 vierkante kilometer is Graubünden het grootste en meest oostelijk gelegen kanton van Zwitserland. Het grenst aan de kantons Ticino, Uri, Glarus en St. Gallen, en het deelt landsgrenzen met Italië, Oostenrijk en Liechtenstein. Tarasp-Vulpera biedt een prachtige, ongerepte natuur en ligt 1270 tot 1400 meter boven zeeniveau.

In de 19de eeuw werd Tarasp-Vulpera een bekend kuuroord dankzij haar minerale bronnen. Vanaf de jaren 1960 ging men zich voornamelijk richten op sportieve en actieve vakanties. Vandaag de dag is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Tijdens de wintermaanden kan men hier onder andere rodelen, langlaufen en alpine skiën. Tarasp-Vulpera is verbonden met het skigebied Motta Naluns en het biedt 80 kilometer aan pistes met verschillende moeilijkheidsgraden. De 5 kilometer lange langlaufloipe ‘Lai Nair’ start bij het dorpje Tarasp. In de zomerperiode kan men hier prachtige bergwandelingen en mountainbiketochten maken. In Tarasp-Vulpera bevindt zich ook een 9-holes golfbaan midden in de schitterende natuur. Een van de andere toeristische attracties is het kasteel van Tarasp, gebouwd in de 11de eeuw.

Bezettingsgraad
2013: 68%

Kansen
Voor LMEY Investments biedt de aankoop van ROBINSON Club Schweizerhof volop kansen. Er liggen mogelijkheden om delen van het object te herontwikkelen, en mogelijk ook villa’s en appartementen te realiseren op de locatie.

Aantal kamers
128 kamers

Perceeloppervlakte
41.968 m2

5.1.2

Leave a Reply